neděle 21. září 2014

Under Pressure


...a komplet

a přečetla jsem, že: Dějiny nejsou než dlouhá suita variací / Všechny lidské situace obsahují v sobě komický aspekt / Krása v umění: Nenadále rozsvícené světlo dosud neřečeného / Nezkušenost jako základní vlastnost lidského bytí / Když je člověk stár, nemusí se už starat o mínění svého houfu / V euforii uniformního života nejsou už lidé s to vidět uniformu, kterou nosí /  Motocyklista jel prázdnou ulicí, ruce a nohy do O, a jel zase v pekelném hřmotu zpátky; jeho tvář měla vážnost dítěte, které připisuje svému vřeštění tu největší důležitost /

4 komentáře:

  1. ano s pocitem komické komičnosti lidského osudu lze žít celkem dlouho, ale moc komický to zrovna není. Asi taknějakj jak zachycuje vaše poslední věta .......Motocyklista jel prázdnou ulicí, ruce a nohy do O, a jel zase v pekelném hřmotu zpátky; jeho tvář měla vážnost dítěte, které připisuje svému vřeštění tu největší důležitost.....vocaďpocaď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dostavíme se pomocí výbušného motoru na hudební muss dne 6. 11. - jest to tak správně??

      Vymazat
    2. všecky ty věty shora od suity variací přes lidské komično k motocyklistovi/dítěti pronesl pan Kundera v Slovech, pojmech a situacích (Atlantis, 2014)

      datum kunstu nepamatuju, až vyleze komponista ze sklepa, optám se a dám vědět

      Vymazat

Odvahu! Be brave! Nur Mut! Corragio! Courage! Mужество!勇气!