sobota 30. srpna 2014

Ну это...

3 komentáře:

  1. Děkuji za přízpěvek i příspěvek který nabízí doklady jemných rozdílů, mezi kulturními projevy východní a západní křesťanské civilizace.
    Zařadím to do mé učebnice diferenciovaného pozorování politicko-společenského zázemí prostorů mimo Kotlinku.

    OdpovědětVymazat
  2. Po delším pozorování zobrazení ruské kulturní tvorby bych se přiklonil k názoru, že doopravdy končí dosavadní unipolární nadvláda USA a vývoj jde směrem k multipolárnímu světu ve kterém dosavadní novodobé státní systémy (USA) ztrácí politicko kulturní hegemoniální moc a svět se rozkládá do nových rivalizujících center, novými bojovými formami.
    I Rusko čuje příležitosti po svém zasáhnout do rozšíření mocenského vlivu v novém multipolárním světě - Putin touží po euroasijské říši, která by ruský typus kapitalismu chránila před mocenským vlivem západu - Novaja Rosija má byt západním valem proti demokratickému imperialismu.
    To ukutečnit ale znamení vymknou ruskou společnost z procesu globalisace a neoliberalní doktriny, podle které to byly dosud nadnárodní koncerny, které rozhodovaly, kde je produkční stanoviště s nejvyššín profitem a nejlevnější pracovní silou......................přiklonil bych se proto k názoru, že projekt světového společenství je jaksi u ledu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po delším pozorování moře přiklonila bych se k názoru, že svět se skládá a rozkládá po celou svou existenci, státní systémy vznikaly a hroutily se, politickohegemoniální moc byla tu tam tu onde. Představte si, jak museli být lidé vyjukaní, když zanikla Říše římská nebo Byzanc. Takové kolohnáty a najednou šmidra. Ve 13. století se Evropané třásli hrůzou z invaze Mongolů, v dalších století Turků, předtím a potom jiných, teď je aktuální poplach před islámem potažmo Putinem. Val neval, prachy, a v rámci globalizace nadnárodní prachy, rozhodovaly, mám za to, vždycky a bude tomu tak i nadále, Putinova říše nebyla, není a nebude vyjímkou. Apropó včera v pozdních nočních hodinách dozvěděla jsem se senzační zprávu, že jste u Stříbropěnné ještě nebyli a přijucháte tento týden, tak to se moc těším a zároveň obávám sprdungu, neboť réva v době našeho pelešení u moře chytla plíseň.

      Vymazat

Odvahu! Be brave! Nur Mut! Corragio! Courage! Mужество!勇气!