pátek 11. listopadu 2016

Leonard Cohen - Dance Me to the End of Love

9 komentářů:

  1. Taneček mívá různou délku, rytmus ladnost jak doprovodu tak prostředí. Leonard si vyzpívával i žádost o vyplnění zbytkového času láskou .....má recht a snad mu to vyšlo. Jak to ale vyjde nám v tomhle světě připraveném skoncovat s touhle demokracií ve službách maléru je celkem známo:
    Jak dokázáno, demokracie je pouze nedokonalý instrument kultivace zla.
    A zlo je pojmenování čehosi nebezpečného, jehož původ se skrývá jak vně tak uvnitř člověka, a na které lidské vědomí reaguje biofilním nebo nekrofilním způsobem.
    Demokracie svými požadavky preference biofilního pojetí proto mnohé otravuje a nudí. Svým nepochopitelným povrchním moralizováním a dodržováním právních norem omezuje naši pravou přirozenost/svobodu.
    Možnost trvale akceptované demokracie se stále skrývá za pokulhávajícím procesem odkrýváním znalostí lidské přirozenosti.
    Neznalost a neuchopitelnost fenoménu zla, tak časodčasu nutí liberální demokracie uvolnit - mnohdy velice zbrkle a na pěkně dlouho - prostor mnohdy parádním krutovládcům.
    Zatím tu máme předehru k operetě ...... pomyslel jsem si.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a s takovými "parádními" vládci má zlo pré... je posvěceno shora
      a hranice mezi zlými slovy a zlými činy je sakra tenká

      a jestli máte náladu, přečtěte knížku Doba z druhé ruky/Světlana Alexijevičová, je to takové Soukromé století, chci ji furt zahodit, tak hodně bolí, a nemůžu přestat číst

      Vymazat
    2. Dobu z druhé ruky si v pondělí koupím ve Velenicích z první ruky na Nádražní ulici. Zatím si louskám pestré úvahy o vývoji kapitalismu doporučuji si sehnat dnešní Die Zeit
      pod titulkem Díler lídrem tam navlékl Assheuer svou analýzu amerického dění na Hegela oblíbené pátrání po nebulózním pojmu Weltgeist - vidině světa, která se tehdy vznášela v Americkém prostoru, vysněném novém světě lidstva.
      Assheuer nastínil dvě možné odpovědi o jeho současném stavu a konci.
      Tu nepříjemnější si vypůjčil od Maxe Webera představy konce Amerického snu liberálního kapitalismu:
      ....Duch kapitalismus se nám zjeví v podobě totální transformace kapitalistického trhu v kapitalistickou kulturu. Tedy kulturu ryzího násilí ekonomie, zbavenou požadavků rozumného smýšlení a svobody.
      Nezbývá než nevěřit na duchy.

      Vymazat
    3. Články z Zeitu občas dávají v Respektu, naposledy od Bernda Ulricha "Jsme dole... ale ne na konci". Aneb naděje leží vedle propasti. Nezbývá než doufat, že do ní nezahučíme.

      Vymazat
  2. Vy dva.... a už jste viděli nového Woodyho? To si popláčete- ale tak nějak...hezky. Kdo to nezažil, ani snad nebyl... jako ten příběh v té či oné podobě.

    Industrii docházejí síly, to, co předvádějí za pomoci zoufalců, kteří trpí tím, že už si 3 roky nekoupili větší TV HDI Ready se zakřivenou vobrazovkou a věří, že Spasitel jim ji přiveze až před barák, to jsou jen křeče v nouzi. Za pár měsíců přijde- jako vždy- k odčarovani Spasitele, který pak unikne jako zázrakem defenestraci a svede všechno na prolhaný tisk.

    Navíc je jasné, že k probuzení spokojeně odfukujícího národa je těchto fenoménu třeba, jinak už by se nic nehýbalo nikam. Pudy budou vždycky silnější, než humanistická nástavba, která je u většiny lidí stejně jen vynucená a nebýt církve, která je vystrašila k smrti Infernem a podobnými odměnami za celoživotní dílo, byl by tu Zákon Silnějšího vládnul po celý čas.

    Trochu normálnímu člověku stačí třeba to, že Klaus, který byl úhlavní nepřítel FPÖ, Haidera a Stracheho kvůli Benešovým dekretům a Temelínu, je dnes zván na sympozium této strany jako hlavní řečník a jako "hrdina", který se nebojí říkat "pravdu," Zrovna- nebo ještě silněji- Zeman!! který mluvil o štěstí, se kterým Sud. Němci utekli provazu za velezradu- k tomu by mířila první cesta event. presidenta Hofera, FPÖ. Není to k popukání? S takovým charakterem se dlouho vládnout nedá. Navíc- po pár dnech se populisté pustí jeden do druhého, protože každý z nich je psycho s egem jako mrakodrap a strachem z budoucnosti.

    Takže klid- oni se prozradí i těm nejhloupějším ;)

    Jinak dobrý? Mám ještě 3 jahody na zahradě, asi už nedozrají, ale drží se. Vidíte- už ani ty jahody nechtějí být rudé...

    OdpovědětVymazat
  3. a jo- Cohen... ja ho neposlouchal, tam nejsou bubny a boostry a Ozzy- ale mel hezkej bas, to jo a r.i.p., to je jasny. Muziky neni nikdy dost.

    OdpovědětVymazat
  4. Varim na zejtra na fare. Zrovna jsem vyrobila cokoladove jako rezy neboco. Bude to polity malinama a na to frknu slehacku. Polifku a jidlo az rano. Brou. Ps: Na tom mobilovym udelatku se k politice nemuzu rozepisovat, to bych to tukala do rana.

    OdpovědětVymazat
  5. Neuvěřitelné. Jídlo bylo zase chutné. A ta podělaná politika: Klaus byl pro většinu, zvlášť po té jeho amnestii pět minut před skončením funkce, odepsanej grázl. A teď už zase slýchám, jó, von mluví rozumně o tý EU, uprchlících, je dobrej, kristovanoho, oni by snad byli schopni ho zase volit... Že se populisti pustí jeden do druhýho, to asi jo, ale odskáčou si to za ně jiní. Taky se snažím být optimistická, jenomže aby mohlo být líp, bývá před tím hůř a otázka je, co to "hůř" bude přesně znamenat. V krátkodobé perspektivě se, hádám, budem plácat na místě, politici se budou snažit udržet statusquo, tzn. abysme se tu mohli mít dobře, je potřeba udržovat nerovnost, a taky nějaké ty lokální války (jednak musí šlapat zbrojní průmysl, jednak je třeba mít periférii světa pod kontrolou, aby si náhodou moc nevyskakovali) (ale světová válka snad probůch není v zájmu ani globálního kapitálu), z dlouhodobého hlediska se mi budoucnost světa jeví jako průser, i kdyby ne politický, tak ekologický.
    P.S. Víc WikiLeaksů! A všechno nejlepší (WL měl v říjnu desáté narozeniny) a vydržať!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kapitalismus ještě nikdy neprotestoval proti světovým krizím jakéhokoliv kalibru.
      Naopak, příkladně druhou světovou válku využil k maximalizaci lidské výkonnosti na základě touhy po maximálním zisku na bázi globálního masového konzumu.
      Demokracie tak trochu vyrušovala, ale proti popularizaci masové touhy po maximálním zisku uprostřed globálního masového konzumu to bylo jen upejpavé škádlení........bych k objasnění role kapitálu u nás doma dodal.

      Vymazat

Odvahu! Be brave! Nur Mut! Corragio! Courage! Mужество!勇气!