sobota 1. února 2014

Amanda Knox - o co jde

http://beolax.wordpress.com/
...a o co nejde...v Blesku.cz

17 komentářů:

  1. Apropó četla jsem, že existuje termín "úvrať bulvarizace" a znamená to zhruba, že existuje moment, kdy i zapáleným čtenářům začne obsah bulváru připadat tak hloupý, že "bulvarizací vybuzená křivka prodejnosti najednou začíná prudce klesat". Řekla bych, že "úvrať bulvarizace" resp schopnost ohodnotit obsah jako hloupý, se čtenářů Blesku netýká, to by křivka prodejnosti už dávno prudce klesla.
    (Článek byl o časopisu Reflex, který byl leta pokládán za snesitelné čtivo, načež poslední rok přešel na prachsprostý bulvár, pročež jeho prodejnost strmě klesla, takže skončil, načež se má objevit znova pod názvem Sebereflexe. Tak snad doufám vydavatel nemyslí, že mu časopis prodá jenom ten titul.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kopl jsem to dnes do googlu a nasel jsem jen 3x blesk- nikde jinde. Coz az tak nevadi, protoze nez psat ty nepravdive nesmysly o orgiich a satanistickych hratkach, tak, jak to predhodil mediim statni zalobce, sam odsouzeny za zneuzivani pravomoci, to radsi nic. Znasilneni, podrezane krky atd... - tim vsim i tzv. seriozni media znicily uz dopredu jakoukoliv moznost spravedlneho rozsudku. Ten link jsem nasel ve Standardu, ktery papouskuje stejne nesmysly, jako vsichni ostatni. Cimz se ukazuje, zeseriozni media uz neexistuji. Vsichni totiz propustili sve odborniky na ruzne odvetvi spolecnoosti a nahradili je praktikanty, kteri za to misto jeste musi platit, pokud chteji potvzeni o "praxi". Tito se pak poznaji tak, ze koktaji znama jmena, ktere oni pred tim nikdy neslyseli, nebo pisi s nadsenim o vecech, ktere uz kazdy zna, jen trochu jinak.
      A proto- a proto- a proto: vyberte si sveho kolonkyzatora!

      Vymazat
    2. Maximalizace zisku. Nemůžou si dovolit platit úvodníkáře, sloupkaře, soudničkáře, divadelního kritika, filmového kritika, sporťáka, ekonomického analytika, politického komentátora a tak, a tak všechno sepíše na koleni jeden, kterej je ochoten pracovat za málo, neremcá, je loajální a předem plní zadání vydavatele a členů jeho party.

      Vzpomněla jsem na článek od Hvížďaly, kdyby vás zajímalo něco z historie bulváru i nebulváru...

      "U nás první úspěšné bulvární noviny Polední list a Expres, které vydával ve vydavatelství Tempo (založil ho se svým bratrem Františkem, ředitelem uhelných dolů) Jiří Stříbrný, se zase lišily od bulváru v Anglii a Francii, který byl většinou provládní. Jiří Stříbrný využíval své noviny k útokům na Masaryka a Beneše, s kterými se rozešel kvůli úplatkářské aféře (jako ministr železnic nakupoval od svého bratra předražené uhlí): musel kvůli tomu odejít z vlády. Úplatky tehdy přijímal nejen on jako ministr, ale i jeho bratr a Československá strana národně socialistická, z které byl v roce 1926 se svými příznivci vyloučen. Hlavním motivem Jiřího Stříbrného k založení novin tedy zřejmě nebyly peníze, ale msta, jak i z tónu štvavých článků vyplývá."
      http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/karel-hvizdala.php?itemid=19601

      Vymazat
    3. Proc me napada jmeno Babis, Berlusconi atd... nechapu.
      Ale bohuzel je to tak: prijdu nekam, tam se vali blesk, drek zivota a podobne lahudky a kdyz se zeptam, kdo to cte, tak nikdo, je to tam jen tak, protoze to nekdo prinesl, nekde to nekdo dostal atp... protoze jasne- kdo by takovy hnuj cetl, ze?
      Strach ze samoty, z izolovanosti, z toho byt mimo misu, nezapojit se do debaty, nebyt in...umrit v krovi osamely...;) je nutne byt Bleskove informovan- co kdyz Donutil hodi vtip a ja ho nebudu znat- si v praci pomysli, ze jsem jakoze upe mimo... ;)
      vic k tomu nevim- hasta la vista, bejby !"§$%&/()=?

      Vymazat
    4. víc k tomu neví nikdo já tuplem ne;)

      pustim si tu desku, co jste dal nahoru a budu u toho vařit oběd... aha, 13:48... oběd dnes vynecháme... ale bude eňo ňuňo večeře;))

      Vymazat
    5. a jó... je Dejvisův cup

      Vymazat
    6. byl....jsem nadrenej, jak kun... dobrou ;)

      Vymazat
    7. dneska piánko a srkat nějaký iontový nápoj, ať se do olympiády zregenerujete;)

      Vymazat
    8. dobre popopoledne!
      tak urcite.
      Ja a Jarda to zvladneme, pokud nebudem zraneni, protoze kdyz ses ranenej, tak nemuzes hrat, jo... nejvetsi nebezpeci je, ze se jeden zakeca na tech spojenejch nadobach- tedy zachodech- ze, propasne start a historie neceka.... nasim borcum verim- jako Martine myslim...Novak vi, vo com to je a nejaka kritika ho netankuje... tak urcite.
      Bohuzel jedine, co me zajima je, aby to tam vsichni prezili- jinak nenachazim v tomto soutezeni nic, co by me zajimalo. Ale jedno je taky jiste- beze me se vobejdou- i kdyz to bude pro vsechny rana...

      Vymazat
    9. dobrý předpředvečer! k olympiádě nic nemám. teda mám. ale už jsme to probírali u nějaké minulé olympiády. kolikátou olympiádu už existuje ambiente?

      Vymazat
    10. chtel jsem se podivat, ale nevim kam- ten klumprt ukazuje jen 50 prispevku zpet- a protoze je jich uz 1200...nejaky patek uz to je, ale presne se nic nevi.

      Vymazat
    11. ...ale mozna se ozve nekdo z NSA...halo!?

      Vymazat
  2. Úmornost olympionád se domnívám spatřovat v neúmorném vlivu úmorného manicheistického rozlišování mezi zlem a dobrem - nejlepším a nejhorším.
    Jde o únavný střet jak pro zastánce tradiční křesťanské etiky, tak pro volnomyšlenkáře a jejich hybridy.
    Ale pozor -
    k tomu pevně svěže se udržet v nehotovém systému se svobodnými otevřenými úmysly je zapotřebí setsakra notné porce duševní zdatnosti a pohyblivosti.
    A nejúmornějšího to je v dogmatickém prostředí....bych dodal k této parafrázi na jednu z Nýčeho připomínek k Wille zur Macht.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olympionáda je hezký slovo.
      Lampión s limonádou. Ó.

      Nýčeho neumim.

      Vymazat
    2. bez konkurence se snazi jen zelinari, masari a taxlikari... a to je nedostacujici pro cinskou ekonomiku- proto je treba jitrit boj mezi narody, at uz si vo tom Nyce myslel, co chtel. Gott lebt und heißt Karel!

      Vymazat
    3. Gott je Karel a tohle se mi jenom zdá: https://www.youtube.com/watch?v=Mo7Znyz05YM

      Vymazat
    4. Chudak si myslel- a eStebaci s nim-, ze Hare jsou Vlasy ;))

      Vymazat

Odvahu! Be brave! Nur Mut! Corragio! Courage! Mужество!勇气!